OM Emax

Hvordan startet Emax?

Historien om Emax

I 2002 så Janis Lancereau at det manglet en god plattform for unge gründere i Sverige som hadde vist ekstra drivkraft og engasjement i sitt entreprenørskap. Ut fra denne visjonen ble Young Entrepreneurship Week skapt, som deretter samlet 225 av Sveriges ledende unge gründere i alderen 18-20 år, for å gi dem inspirasjon, kunnskap og nettverk til å utvikle seg i deres unike entreprenørskap. Arrangementet ble holdt i Örebro, hvor Janis og teamet hans hadde sitt kontor.

I 2006 skiftet Ung Entreprenørskapsuke navn til Emax Sverige, hovedårsaken til dette er fordi Emax er i ferd med å ta form og utvikle seg til et nordisk entreprenørskapsarrangement. Etter flere pitcher bestemmer Nordisk Ministerråd at Emax Nordic-arrangementet skal utvikles, hvor utgangspunktet er å samle de ledende unge gründerne i Sverige, Norge, Danmark og Finland. Emax Nordic har vært implementert i fire år. Emax Sweden ble også kåret til det beste entreprenørskapsprosjektet i Europa av EU i 2008.

Etter at siste Emax Nordic ble implementert, ønsker den norske partneren Innovasjon Norge å fortsette å drive Emax i Norge. I 2012 ble den første Emax Norway arrangert, som samler Norges ledende unge gründere i alderen 18-25 år. For å lese mer om Emax Norge, klikk her. I 2015 ble Västra Götaland-regionen og Chalmers tekniska universitet partnere med Emax Sverige og dermed ble arrangementet flyttet fra hjemmearenaen Örebro Universitet i Örebro til Chalmers i Gøteborg.

2020 var et spesielt år for mange, hvor viktigheten av å være en god gründer virkelig ble satt på topp. For Emax Sweden møtte vi utfordringer, men også mange spennende og positive opplevelser. De svenske og norske vinnerne fra 2019 dro til blant annet Kenya og Nairobi for å implementere det første Emax Kenya noensinne, som deretter samlet de ledende unge gründerne i Kenya for å gi dem inspirasjon, kunnskap og nettverk for å utvikle sitt entreprenørskap. Videre ble det også arrangert de første digitale Emax Sweden og Emax Norge noensinne, som viste samme gode resultater som under de fysiske arrangementene, hvor vi også viste høyere resultater på nettverk. Noe som ga oss en bekreftelse på at det er mulig å lage gode arrangementer av høy kvalitet digitalt!

STARTCENTRUM SOCIAL IMPACT EKONOMISK FÖRENING
Emax Norge-konseptet er en del av STARTcentrum Social Impact Economic Association, som er en ideell medlemsforening som jobber for å utvikle gründermiljøet. Dette gjør vi gjennom ulike konsepter og prosjekter som retter seg mot flere ulike aldersgrupper lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Er du interessert i å bli medlem av STARTcentrum Social Impact? Ta kontakt med info@startcentrum.se for mer informasjon.

Vill du veta mer om Emax Sverige? 

Kontakta oss!